LUCHTIGE LUXE

Na 23 jaar was de woning van Luce en Chris aan een update toe. Het koppel was nog steeds gek op hun woning van de hand van Tom Cartrysse, maar de witte keuken met bijbehorende toog kon na meer dan twee decennia intens gebruik wel een opfrisbeurt gebruiken.

GROOTSE PLANNEN

Samen met Frederike ging Anneke aan de slag om de keuken van Luce en Chris een nieuwe look te geven. De interieurarchitecten zagen het echter al snel iets grootser dan enkel nieuwe frontjes en presenteerden hun klanten een volledige kastenwand met bijzondere kooknis en een gloednieuw keukeneiland. Dankzij de knappe 3D-beelden ware Luce en Chris snel aan boord, maar toen moest de zoektocht naar materialen nog beginnen.

“3D-beelden geven niet altijd goed de warmte van een materiaal weer”, vertelt Frederike, “en de veelheid aan opties kan soms overweldigend zijn voor klanten.” Terwijl Anneke en Frederike al lang wisten wat hun voorkeur was, bleef Luce twijfelen over de keuze van het fineer. “Hoe meer opties ik zag, hoe erger het werd” lacht Luce. Notelaar, palissander,… heel wat opties passeerden de revue, alvorens ze besloot experts Anneke en Frederike te vertrouwen en voor eik te gaan.

TOT IN DE DETAILS

De eiken kasten werden aangevuld met een aanrecht in Aquasensa door de Schilderstudio en een eye-catching nis in geoxideerd metaal van DeCastelli via Azzari. “Dat is Italiaans design dat tot stand komt in een natuurlijk proces waarbij het metaal in een bad wordt gelegd,” vertelt Anneke. “Door de oxidatie die plaatsvindt, is elke plaat anders, bijna zoals marmer.” “Na het bad wordt het metaal opgewreven en dit bepaalt hoe gewolkt het resultaat wordt,” vult Frederike aan. Het resultaat is een luchtig geheel, dat goed past bij de bestaande houten ramen en parket.

Lees hier meer over dit project