BLIND VERBOUWD

Lies en Tom gaven Studio Anneke Crauwels hun blind vertrouwen om van hun leefruimte een gezellige, rustige thuis te maken. Spoiler alert, de twee zeiden volmondig “ja, ik wil” tegen het voorstel van de ontwerpsters!

Een frisse start

Door hun druk professioneel leven waren Tom en Lies op zoek naar rust, en die vonden ze tot hun grote verbazing in Rijmenam. Ze waren al enkele jaren aan het uitkijken naar een woning waarin ze hun gezin een frisse start konden geven. En toen werden ze op slag verliefd op deze woning. Pas nadat het compromis getekend was, beseften ze dat ze al eens een huis in deze buurt bezocht hadden. Maar omwille van de afstand besloten ze toen er toch niet voor te gaan. Nu was het voor beiden echter liefde op het eerste gezicht en deed de afstand er plots niet meer toe!

CARTE BLANCHE

Het interieur, daar was echter wel nog wat werk aan de winkel. Sinds Lies Anneke ooit leerde kennen via hun respectievelijke jobs, volgde ze haar werk vanaf de zijlijn. Anneke was Lies haar eerste keuze toen ze op zoek ging naar een architect. “Wij hebben zelf geen oog voor het inrichten van interieurs, noch tijd om ons ermee bezig te houden. We wilden gezelligheid en rust, maar verder hebben we Anneke en Ine carte blanche gegeven.”

Toen Anneke voor het eerst bij Lies en Tom binnenkwam, was haar reactie “Oei, dit is totaal niet Lies!” De architecte vertelt: “Ik kende Lies als een heel warm persoon en vond het oorspronkelijke interieur helemaal niet bij haar passen.” Het oorspronkelijke interieur bestond dan ook uit een samenraapsel van de inboedels die Lies en Tom jaren geleden met hun respectievelijke ex- partners hadden gekocht en ondertussen volledig ontgroeid waren. Gelukkig had Anneke een duidelijk idee van wat wel “Lies” was. Het eerste ontwerp dat ze voorstelde, bleek een schot in de roos te zijn en werd meteen goedgekeurd door het koppel.

Lees hier meer over dit project